Tuinschermen

Tuinschermen 

Als je lekker in de tuin ligt, in je bikini of zwembroek, wil je natuurlijk geen pottenkijkers. Daarom adviseren wij je om een tuinscherm te kopen. Nu denk je vast, dat is altijd zo’n gedoe om een tuinscherm uit te zoeken en te plaatsen. Daarom helpen wij je op weg met handige tips en tricks om eenvoudig een tuinscherm te plaatsen en de goede te kiezen. Wil je weten hoe wij jou daarbij helpen? Lees dan snel verder!

 

Verschillende opties tuinschermen 

Voordat je begint met het plaatsen van een tuinscherm moet je natuurlijk wel een keuze maken welke je wilt gaan aanschaffen. Zo kan je er voor kiezen om hardhouten tuinschermen te nemen, of toch liever eentje van draadmatten. Om ervoor te zorgen dat je later geen spijt hebt van je keuze zullen wij van beide de voor- en nadelen op een rijtje zetten.

 

De draadmatten tuinschermen 

Om mee te beginnen; de draadmatten tuinschermen. Er zijn verschillende redenen waarom een draadmatten tuinscherm een must have is in jouw mooie tuintje. De nummer één reden om een tuinscherm van gaas of draadmat te nemen, is om een groene tuinafscherming te creëren. Hiermee wordt bedoeld dat je verschillende planten en bloemen gemakkelijk aan het tuinscherm kan vastmaken om een prachtig natuurlijk geheel te maken.

 

Planten die geschikt zijn voor tegen een draadmatten tuinscherm 

Bepaalde planten zijn meer en minder geschikt om zo’n prachtige tuinafscherming te maken. De meest voorkomende planten, en die het best groeien tegen een tuinscherm zijn de volgende:

De klimop, zoals de naam eigenlijk al zegt, klimt de klimop graag ergens bovenop. De klimplant verliest nooit zijn groene kleur en dankzij het snelle groeitempo is na twee seizoenen de tuinafscherming dichtgegroeid. Mocht je nou twijfelen omdat de groene kleur van de klimop te saai is, hebben wij goed nieuws voor je! Hij is namelijk ook te vinden met gele en witbonte bladeren.

Een andere plant die niet mag ontbreken tegen een tuinscherm is de klimhortensia. Deze plant is met name geschikt voor tuinen die op het noorden of het oosten liggen. De plant zelf is heel gemakkelijk, hij groeit op elke bodemsoort en heeft als bijkomend voordeel dat er prachtige witte schermbloemen bloeien in juni en juli.

Mocht je je buren toch nog willen zien omdat je zo’n goede band met ze hebt raden wij de rododendron aan. Deze prachtige winter heerser hoeft amper gesnoeid te worden en geeft mooie bloemen kleuren. Hoe kan je je tuin nou beter opfleuren met schitterende roze, paarse, rode, blauwe of witte bloemen? Spreekt dit jou aan dan is de rododendron ideaal voor jouw tuinscherm van draadmat.

 

Douglas tuinschermen 

Een andere variant die wij hebben op gebied van tuinschermen zijn de duurzame Douglas tuinschermen. Het grote voordeel van een houten tuinscherm is dat je optimale privacy hebt. Je kan lekker je gang gaan in je eigen tuintje zonder bang te zijn dat de buren mee gluren.Waarom een tuinscherm van Lariks Douglas hout? 

Natuurlijk weten wij dat er ontelbaar veel verschillende houten tuinschermen zijn en vraag jij je vast af, waarom zal ik er één kiezen van Lariks Douglas hout? Dat zullen wij je uitleggen.

Voor iedereen die graag duurzaam en verantwoord is mag Lariks Douglas hout niet ontbreken in de tuin. Het is namelijk één van de duurzaamste houtsoorten in Europa en daardoor weet jij zeker dat je niet meehelpt met het illegaal kappen van het Amazone gebied. Naast dat dit voor jou natuurlijk belangrijk is, is dit ook de reden waarom Lariks Douglas hout bij ons een streepje voor heeft.

 

Tips voor de voorbereiding van het plaatsen van je tuinscherm 

Nu de verschillen tussen beide tuinschermen duidelijk zijn, willen wij je natuurlijk met alle liefde helpen met de voorbereidingen om je nieuwe tuinscherm zo gemakkelijk mogelijk te plaatsen. Daarom hebben we de volgende, uit ervaring opgedane, tips en tricks speciaal met jou delen!

Ten eerste raden wij aan om te controleren of een vergunning nodig is voor het plaatsen van het tuinscherm. Je wilt natuurlijk niet achteraf erachter komen dat je nieuwe tuinscherm weer weggehaald moet worden!
Daarnaast adviseren wij om eerst even met de buren om tafel te gaan om bonje met de buren te voorkomen. Door te overleggen met je buren over het tuinscherm voorkom je onenigheid, en je weet wat ze zeggen: ’Beter een goede buur dan een verre vriend’!
Mocht dit allemaal geen problemen hebben opgeleverd, beginnen de werkzaamheden voor het daadwerkelijk plaatsen van je mooie tuinscherm. Zorg ervoor dat de ondergrond vlak is en eventuele wortels en stenen zijn weggehaald. Hierdoor voorkom je dat je het tuinscherm scheef plaatst.
Zorg voor een goede fundering die waterpas is.
Kies voor een droge dag om te klussen zonder al te veel wind. Je wilt natuurlijk niet een nat pak als je aan de gang gaat. Ook zal op een droge dag de bodem niet verschuiven, wat op een regenachtige dag wel kan gebeuren.
Gebruik RVS schroeven om roest te voorkomen. Zal je net zien, staat je mooie tuinscherm, gaan de schroeven roesten. Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen!De service van Gutz 

Bij Gutz kan je hebben we verschillende tuinschermen voor jou in het assortiment. Wanneer je jouw ideale tuinscherm hebt gevonden, kun je deze eenvoudig in je winkelmandje doen. Je profiteert van gratis bezorging, ze worden thuis geleverd én gratis retour. Wij vinden veilig betalen belangrijk. Dit is mogelijk door middel van iDeal en Afterpay (achteraf betalen).
Wil je meer informatie over één van onze producten of over ons? Stel je vraag! Door even te bellen of te mailen met onze klantenservice. Ook kun je even kijken bij onze veelgestelde vragen of algemene voorwaarden voor meer informatie. We wensen je heel veel plezier als je in de tuin gaat zitten!

  • Geen producten gevonden